FISHING MANIA| НОВИНИ| ОБЯВИ| КАТАЛОГ| АНКЕТИ| КАЛКУЛАТОРИ| ФОРУМ| КАТАЛОГ| FaceBook| Google+
18 Ноември 2019 г.За нас | Контакти | Реклама
FM Приятели
Спининг клуб - Стари видри
Страница за риболов с изкуствени примамки
Река Янтра - пътеводител
За Дома - рецепти, цветя, статии - zadoma.com
ЛЮБОПИТНО
Морски чудовища Риба "вълк"

Чудовището от Лох Нес - НЕСИ
Много снимки са направени на бреговете на езерото Лох Нес, показващи различни аномалии във водата и някои от тях все още не са получили обяснение.
Дълбочината на езерото Лох Нес достига до 250 метра и смазващото налягане прави изследването му чрез гмуркане малко или много невъзможно.
Въпреки това една или две мини-подводници са стигали до дъното му, но са се провалили в опита си да намерят убедителни доказателства за съществуването на чудовището от езерото - Неси. През годините, хиляди хора разказват случки за срещата си с митичното чудовище от дълбините на езерото. Класически доказатества за съществуването му са обърнати наопъки лодки и извисяващата му се шия над водната повърхност.
Скорошни снимки показват, че Неси е жива и в добро здраве.
Млада английска двойка, която се разхождала краи езерото Лох Нес през почивните дни миналият юли, е заснела снимка, на която се оказва,че се вижда Неси някъде към средата на езерото. Мелиса, която по професия е ветеринарна сестра, останала силно впечетлена, след като приятеля й промил снимките и станало ясно какво са хванали с обектива си. Снимката е била прегледана от г-н Jim Cordiner - старши преподавател по фотография в "Glasgow's School of Building and Printing". Неговият коментар е, че това е една от най-интерсните снимки на чудовището, които е виждал. След детайлно изследване, експерта по фотография стига до извода, че на снимката действително е Неси. След това снимката е предадена на Gary Campbell - президент на официаният фен клуб на Чудовището Неси. След оглед на снимката и от негова страна, той споделя, че някои биха казали, че това на снимката е рибарска лодка. За да оправдае това, г-н Campbell се свързва с всички собственици на лодки на езерото и ги пита дали този ден - в часът, в който е направена снимката, те са били в района. Отговорът на собствениците на лодките е - Не. Така,че според според г-н Campbell остава само възможността, Мелиса и Крис да са снимали Неси, която е била излезла под слънчевите лъчи.
Gavin Joth (от Британска Колумбия в Канада), ентусиаст, запален по митичните чудовища, става официално първият човек, който предава директно по интернет фотоси на чудовището от Лох Нес.
Ето и какво казва Gavin за това, което е видял: "По време на обичайният ми оглед на езерото през Web камерата видях тъмна овална глава движеща се през водата, отдалечевайки се от камерата. Беше по-голяма от човешка глава, но и доста по-малка от лодка. По едно време се издигна извъртаики се, при което се видя и дългата шия. След това се потопи и изчезна напълно.
Снимките са били направени миналата година на 20 Юни, докато Gavin е бил в обедна почивка. По това време на Лох Нес е било 20:30 часа.
Заснетият материал първоначално е бил изследван от Колумбийския Криптозоологичен клуб, намиращ се в Канада. Той се състои от група учени от Северна Америка, които търсят неуловими същества по цял свят. John Kirk III, президент на BCSCC увеличава снимките многократно и ги анализира. Изводът е, че това на снимките може да е само Неси. А ето и какво казва самият той за снимките: "Ние изучаваме и изследваме снимки от Лох Нес близо 20 години и напоследък не сме получавали толкова добри. Всички обичайни подозрения от сорта, че това би могло да бъде тюлен или лодка отпаднаха."
Неси е била видяна 11 пъти миналата година, а за тази година все още не се е показала.
Fishing Mania

© Fishing Mania 1999 - 2015